Webbdesign

Genom mångårig erfarenhet av webbdesign och utvecklingen genom åren har Seoserver god inblick i hur man bör utforma designen på webbplatser.

Användarvänlig webbdesign

Att navigera runt på webbplatsen ska inte vara några svårigheter och även mindre vana användare ska kunna ta del av webbplatsen utan att behöva fråga om hjälp. För att öka besökarens kontroll används ingen Flash för att sköta någon som helst navigation då detta kan leda till problem för både användare och sökmotorer.

Sökmotorvänlig webbdesign

En användarvänlig webbplats är ofta automatisk anpassad för sökmotorer men för att särskilt lyfta fram den relevanta informationen på webbplatsen använder vi på Seoserver en speciell teknik som gör att innehållet kommer i den ordningen som man läser det. Eftersom huvudinnehållet på sidor är viktigast kommer bör det placeras först i HTML-koden. Då det mest relevanta kommer först i källkoden har Google (och andra sökmotorer) lättare att uppfatta vad sidan egentligen handlar om. Att hålla HTML-koden ren från stilinformation gör att sökmotorerna slipper läsa igenom onödig information.

Validerande webbdesign

Vi på Seoserver producerar endast webbdesign som validerar enligt de stadgar som W3C har satt upp när det gäller utveckling av webbplatser. Genom att validera koden bakom
Minimal laddningstid
För att minimera laddningstiden av hemsidan används en extern stilmall till varje sida. En stilmall anger hur webbläsare, så som Internet Explorer, ska visa olika element som återfinns i den bakomliggande HTML-koden.

Stilinformationen lagras hos användaren

För att minimera laddningstiden till max använder man en extern stilmall som placeras i webbläsarens ”minne” första gången man besöker webbplatsen. När man sedan besöker nästa sida ”kommer webbläsaren ihåg” hur stilmall säger att webbplasten ska ritas upp.