All in One SEO Pack

All in One SEO Pack är en plugin (tillägg) till WordPress.

En av världens mest använda plugins (tillägg) till WordPress, All in One SEO Pack, ser till så att användarna på ett enkelt sätt kan hjälpa sökmotorerna att lyfta fram rätt saker ur innehållet. Denna plugin gör så att man kan ge varje sida en relevant beskrivning (Description) samt ange viktiga nyckelord (Keywords)

Svensk språkfil

Seoserver har gjort en svensk översättning av denna användbara plugin som över en halv miljon människor redan har utökat sina WordPress-installationer med.

Hur man använder “All in One SEO Pack”

Här är en lista över de viktigaste faktorerna inom On Page SEO och hur de hanteras av denna WordPress-plugin. Du kanske vill besöka Inställningar för All in One SEO för att justera den förvalda inställningarna.

Titel (META Title)

Texten som visas i högst upp i webbläsaren är det viktigaste “på” din sida. Se till att dina titlar innehållet de viktigaste sakerna (dina inläggs titlar) och att de alltid kommer före allt annat. Du kan lämna enstaka ord från titeln på din webbplats men detta ska då göras utan att överdriva. Om dina inläggs titlar inte innehåller dina mest värdefulla sökfraser du vill ranka på så måste du justera dem. Lämna gärna inläggets titel som den är men se då till att ändra titeln i META-datan.

Beskrivning (META Description)

När din sida väl rankar bra i sökmotorerna blir din beskrivning (bortsett från titeln) det mest avgörande på om en potentiell besökare klickar sig vidare eller inte. Det är META-beskrivningen, som många verkar tro är utdöd, som kommer att bestämma din webbplats öde. Om du inte vill investera tid i att skriva en beskrivning för varje inlägg/sida bör du åtminstone låta dem bli autogenerade. Det är avsevärt mycket bättre än den vanliga, WordPress-förknippade beskrivningen “Dela den här… Postad den… i kategorin…” som ofta används. Önskad källa för beskrivningen av ditt inlägg är “the excerpt” (utdrag) och bör använd när du vill justera din beskrivning.

Nyckelord (META Keywords)

All in One SEO Pack kan generera nyckelord utifrån den kategori som inlägget är postat i. (Detta var det gamla sättet att märka sina inlägg i WordPress) Att använd kategorinamnet som nyckelord är frivilligt men resten, som att ta ut nyckelord från inläggets etiketter sker automatiskt.

Duplicate Content

Du kan välja att ha “noindex” för arkiv-, kategori-och etikettsidor om du anser att du har problem med “Duplicate Content”.

Det var en bra början till bra On Page SEO men det finns otroligt mycket mer som avgör en rankingplacering.

Justera enskilda sidor/inlägg

När du redigerar ett inlägg eller en sida är det svårt att undvika att där finns ett område döpt efter denna plugin. redigering finns ett kollapsat området uppkallad efter den plugg. Öppna den och du kan finjustera titel, nyckelord och beskrivningar. I vissa fall, om man inte har tid till att finjustera, kan man helt lämna över det till den automatisk genereringen. Beskrivningen kan plockas från “the excerpt” och nyckelorden från kategorier och etiketter. Titeln kan endast justeras här, och det är ett mycket kraftfullt sätt att optimera dina inläggen och sidor på.

Denna plugin är avsedd för att ge dig de bästa alternativet “out of the box”. Beroende på din nuvarande situation varierar mångden arbete man måste lägga ner och ingen plugin kommer att vara perfekt för varje webbplats.

Skärmdumpen nedan visar hur tillverkaren av denna plugin använder den på sin blogg:
[PLACEHOLDER]

“All in One SEO Pack” är utvecklat av Michael Torbert och Uberdose.